Rozrywka

2 1
Kłosuj Komentuj Ulubione

Porady cukiernicze.

  • zanim wierzch sernika posypiemy orzechami, warto posmarować najpierw konfiturą morelową, dodatkowo można delikatnie podlać brandy czy whisky, dzięki czemu podkreślimy smak moreli i orzechów.
  • do przygotowania ciasta, zamiast masła możemy dodać smalcu - będzie wtedy elastyczniejsze
  • jeżeli jabłka są zbyt soczystem możemy dodać bułki tarrej lub kaszy manny, dzięki czemu zredukujemy powstający z owoców sok.
  • po ozdobieniu sernika polewą warto pokruszyć na wierzchu chałwę czekoladową lub orzechową, co urozmaici smak ciasta

Irena Z. z Koło Gospodyń Wiejskich w Lipniku

Udostępnij na facebook!

Regina D. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym

Bardzo lubię chałwę więc na pewno spróbuję. Pozdrawiam.

1

17 maj 2016, 21:40:55

Gall Anonim

fantastyczne rady!

0

25 maj 2016, 14:47:54

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Aktualnie trwa modernizacja sklepu.
Zapraszamy już wkrótce!

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij